Intotdeauna pentru oameni !

Cursuri

Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana
Membră a Reţelei  Europene de Economie Sociala “Social Firms Europe – CEFEC ”

demarează înscrierile pentru cursul:

Antreprenor in Economia Socială – competenţe inovatoare pentru un viitor apropiat!

Participand la acest curs, sansele Dvs. de a accesa fonduri europene nerambursabile pentru proiecte de Economie Sociala,  ca şi măsură de incluziune socială şi profesională activă, respectiv măsură de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor, vor creşte substanţial.

Veti putea solicita fonduri nerambursabile pentru dezvoltare de Intreprinderi de Economie Sociala in agricultura, productie, mestesuguri, comert, constructii, turism, etc.

Pe fondul evoluţiilor socio-economice recente, la nivel european se vorbeşte şi se promovează tot mai mult ideea de inițiative de Economie Socială, antreprenoriat social şi microfinanţare, acestea fiind obiectivele urmărite de Consiliul şi Parlamentul European pentru perioada următoare 2014-2020.

Economia Socială s-a dezvoltat în ultima perioadă la nivel european într-un ritm mai mare decât mediul economic.

Întreprinderile din Economia Socială totalizează 2 mil. unităţi (respectiv 10% din totalul afacerilor din Europa) şi folosesc 11 mil. de angajaţi plătiţi (echivalentul a 6% din forţa de muncă a UE). Dintre aceştia 70% lucrează în asociaţii nonprofit, 26% în cooperative şi 3% în societăţi mutuale.

Aproximativ una din patru afaceri create în Europa reprezintă întreprinderi sociale sau de Economie Socială. Aceste companii au făcut faţă cu bine declinului economic. Acest sector poate aduce o contribuţie importantă la dezvoltarea economică competitivă a pieţii sociale întrucât asigură o gamă largă de produse şi servicii în diferite sectoare ale economiei.

Sunteţi pregătiţi pentru aceste provocări?

Aceste cursuri nu sunt finantate din fonduri nerambursabile.

Pentru informatii privind conditiile de inscriere, perioadele si locatiile propuse, taxele de participare aferente, taxele de examen si alte informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: cursuri@asoc-edu.ro