PROGRAM "IDEI DE AFACERI PENTRU INFIINTAREA DE ACTIVITATI INDEPENDENTE.. ", proiect ”RURAL EU-RO COMP..."

ASOCIATIA EUROPA PENTRU DEZVOLTARE UMANA

LANSEAZA PROGRAMUL INTEGRAT "IDEI DE AFACERI PENTRU INFIINTAREA DE ACTIVITATI INDEPENDENTE ", in cadrul proiectului ”RURAL EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”

 - SESIUNEA 3 -

Programul Integrat „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente in domenii non-agricole in mediul rural”, este parte integranta a proiectului ”RURAL EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Programul cuprinde mai multe sesiuni din care sesiunile 1 si 2 au fost derulate.

Fiind un proiect destinat dezvoltarii resurselor umane in mediul rural, respectiv sprijinirii persoanelor fara loc de munca (someri de diverse categorii), in vederea integrarii acestora pe piata muncii, programul integrat  „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente in domenii non-agricole in mediul rural”, din cadrul RURAL EU-RO COMP, are ca si scop principal sprijinirea unui numar de 20 de someri din mediul rural, din cadrul persoanelor inregistrate in proiect, in vederea dezvoltarii unei afaceri non-agricole in mediul rural, pe cont propriu, respectiv crearea de noi locuri de munca, in beneficiul persoanelor somere din mediul rural, inregistrate in cadrul proiectului, persoane care au urmat una din formele de formare profesionala implementate in cadrul acestuia.

CONDITII GENERALE DE PARTICIPARE:

 • participantii trebuie sa faca parte din grupul tinta inregistrat in proiect, din categoriile:
 • somer
 • somer de lunga durata
 • somer tanar
 • participantii trebuie sa fi absolvit unul din cursurile de formare profesionala organizate in cadrul proiectului sau sa se afla in curs la data inscrierii, in cazul in care termenul limita de depunere nu este inainte de examenul final. In cazul in care participantii nu sunt inca absolventi, acestia pot depune planuri pana in termenul stabilit. In cazul in care nu promoveaza examenul final, planurile acestora nu vor fi selectate..
 • persoanele inregistrate in proiect trebuie sa nu isi fi schimbat statulul de grup tinta, fata de cel de la data la care au fost inregistrate, respectiv sa nu fie angajate sau sa nu se fi inregistrat in alt proiect cu finantare nerambursabila UE sau de la bugetul de stat.
 • persoanele care se incadreaza la primele trei criterii si care doresc sa participe la aceasta sesiune de campanie, trebuie sa contacteze expertii regionali, din regiunea in care aplica si sa depuna o cerere de inscriere.
 • Participantii din cadru sesiunilor 1 sau 2 ale caror planuri de afaceri nu a fost selectate, pot participa la sesiunea 3 cu respectarea prevederilor prezentului ghid.

Locatii unde se pot obtine informatii suplimentare:                             

Informatii suplimentare privind sesiunea 2 a Programului Integrat „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente in domenii non-agricole in mediul rural” vor fi disponibile la urmatoarele adrese:

 • pentru regiunea Sud-Muntenia si Centru:
  • Sediul AEDU: Str. Mihai Eminescu Nr. 2, Mun. Campulung, jud. Arges.
 • pentru regiunea Sud-Est:
  • Centrul Interregional Integrat pentru Competente, Calificari si Antreprenoriat,  Str. Diamant nr. 7, Eforie Nord, jud. Constanta
  • Centrul Regional de Antreprenoriat Social reg. Sud-Est: Str. Heracleea nr. 27, Com. Jurilovca, jud. Tulcea (utilizat ca si birou local pentru jud. Tulcea, in cadrul acestui proiect)
  • Biroul local Constanta, str. Zburatorului nr.4, Cam. 214, Mun. Constanta, jud.Constanta
 • pentru regiunea Bucuresti-Ilfov:
  • Centrul Regional de Antreprenoriat Social reg. Bucuresti-Ilfov: Str. Barierei nr. 13, sector 1, Bucuresti (Utilizat ca si Centru/Birou local de Masuri Active)

Participantii din cadrul proiectului care doresc sa participe pot sa solicite Ghidul General de derulare a programului prin e-mail, la adresa 134154@asoc-edu.ro (in mesaj se vor mentiona obligatoriu: NUME, PRENUME, LOCALITATEA DE DOMICILIU, JUDETUL) sau in una din locatiile mentionate anterior.

GRAFIC ESTIMAT PENTRU DERULAREA SESIUNII 3

Programul „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente in domenii non-agricole in mediul rural”, derulat in cadrul Activitatii 9:

 • perioada pentru inscrierea in program, sesiunea 3: 23 septembrie – 20 octombrie 2015
 • termen limita pentru depunerea planurilor de afaceri in cadrul sesiunii 3: 31 octombrie 2015
 • perioada de evaluare a planurilor de afaceri depuse in cadrul sesiunii 3: 31 octombrie – 5.noiembrie 2015
 • termen estimat pentru afisarea rezultatelor sesiunii 3 a programului: 5 noiembrie 2015
 • termen limita pentru depunere de eventuale contestatii: 7 noiembrie 2015
 • termen limita de solutionare a eventualelor contestatii: 10 Noiembrie 2015
 • publicare rezultate finale ale sesiunii 3: 11 Noiembrie 2015.

*- Termenele prezentate si termenii din ghid pot fi modificate, extinse, amanate, in functie de situatia implementarii programului. Orice modificare va fi publicata pe site-ul www.asoc-edu.ro.

Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana

vezi toate stirile

NOUTATI
Nu sunt noutati disponibile
ANUNTURI IMPORTANTE
Nu sunt anunturi disponibile
EVENIMENTE
Proiectul RURAL EU-RO COMP la final

citeste mai mult

Practica in Portugalia RURAL EU-RO Comp

citeste mai mult

DISCLAIMER
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, va invitam să vizitati www.fseromania.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro