PROGRAM "IDEI DE AFACERI PENTRU INFIINTAREA DE ACTIVITATI INDEPENDENTE ", proiect ”EU-RO COMP.."

ASOCIATIA EUROPA PENTRU DEZVOLTARE UMANA

LANSEAZA: PROGRAMUL INTEGRAT "IDEI DE AFACERI PENTRU INFIINTAREA DE ACTIVITATI INDEPENDENTE ", in cadrul proiectului ”EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene”

 - SESIUNEA 3 -

Informatii generale privind sesiunea 3 a Programului Integrat „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente”

Programul Integrat „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente”, este parte integranta a proiectului ”EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Pana in prezent s-au derulat sesiunea 1 si 2, urmand sesiunea 3.

Fiind un proiect destinat dezvoltarii resurselor umane, respectiv sprijinirii persoanelor fara loc de munca (someri de diverse categorii), in vederea integrarii acestora pe piata muncii, programul integrat  „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente”, din cadrul Euro-Comp, are ca si scop principal sprijinirea unui numar de 20 de someri, din cadrul persoanelor inregistrate in proiect, in vederea dezvoltarii unui plan de afaceri, potentiala baza a initierii unei afaceri pe cont propriu. In plan se va tine cont, printre altele, de crearea de noi locuri de munca, in beneficiul persoanelor somere, inregistrate in cadrul proiectului, persoane care au urmat una din formele de formare profesionala implementate in cadrul acestuia.

In cadrul acestei sesiuni se pot inscrie doar persoane inregistrate in cadrul proiectului  ”EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene”, din categorii de grup tinta, eligibile, din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Centru si Sud-Est, judetele Brasov, Arges, Dambovita, Ilfov, Constanta, Tulcea si Mun. Bucuresti, obligatoriu participante la unul din cursurile de formare profesionala, implementate in cadrul proiectului  ”EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene”.

GRAFIC ESTIMAT PENTRU DERULAREA SESIUNII 3 A PROGRAMULUI „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente”, DERULATA IN CADRUL ACT. 9:

 • perioada pentru inscrierea in program, sesiunea 3: 23 septembrie – 20 octombrie 2015
 • termen limita pentru depunerea planurilor de afaceri in cadrul sesiunii 3: 31 octombrie 2015
 • perioada de evaluare a planurilor de afaceri depuse in cadrul sesiunii 3: 31 octombrie – 5.noiembrie 2015
 • termen estimat pentru afisarea rezultatelor sesiunii 3 a programului: 5 noiembrie 2015
 • termen limita pentru depunere de eventuale contestatii: 7 noiembrie 2015
 • termen limita de solutionare a eventualelor contestatii: 10 Noiembrie 2015
 • publicare rezultate finale ale sesiunii 3: 11 Noiembrie 2015.

*- Termenele estimate si termenii pot fi modificate / prelungite, in functie de stadiul implementarii. Modificarile vor fi publicate pe site-ul AEDU (www.asoc-edu.ro).

CONDITII GENERALE DE PARTICIPARE:

-  participantii trebuie sa faca parte din grupul tinta inregistrat in proiect, din categoriile:

 • somer
 • somer de lunga durata
 • somer de lunga durata tanar

-  participantii trebuie sa fi absolvit unul din cursurile de formare profesionala organizate in cadrul proiectului sau sa se afla in curs la data inscrierii, in cazul in care termenul limita de depunere nu este inainte de examenul final. In cazul in care participantii nu sunt inca absolventi, acestia pot depune planuri pana in termenul stabilit. In cazul in care nu promoveaza examenul final, planurile acestora nu vor fi selectate.

-  persoanele inregistrate in proiect trebuie sa nu isi fi schimbat statulul de grup tinta, fata de cel de la data la care au fost inregistrate, respectiv sa nu fie angajate sau sa nu se fi inregistrat in alt proiect cu finantare nerambursabila UE sau de la bugetul de stat.

-  persoanele care se incadreaza la primele trei criterii si care doresc sa participe la aceasta sesiune de campanie, trebuie sa contacteze expertii regionali, din regiunea in care aplica si sa depuna o cerere de inscriere.

In sesiunea 3 se pot incrie si participanti din cadrul sesiunilor 1 sau 2 ale caror planuri nu au fost selectate. Acestia vor urma pasii descrisi in acest ghid.

Participantii din cadrul proiectului care doresc sa participe pot sa solicite Ghidul General de derulare a programului prin e-mail, la adresa 125929@asoc-edu.ro (in mesaj se vor mentiona: NUME, PRENUME, LOCALITATEA DE DOMICILIU, JUDETUL) sau in una din locatiile urmatoare:

 • pentru regiunea Sud-Muntenia si Centru:

-  Centrul Interregional Integrat pentru Competente, Calificari si Antreprenoriat: Comuna Rucar, satul Saticu de Jos, Com. Rucar, jud. Arges

-  Sediul AEDU: Str. Mihai Eminescu Nr. 2, Mun. Campulung, jud. Arges.

 • pentru regiunea Sud-Est:

-  Centrul Regional de Antreprenoriat Social reg. Sud-Est: Str. Heracleea nr. 27, Com. Jurilovca, jud. Tulcea (utilizat ca si birou local pentru jud. Tulcea, in cadrul acestui proiect)

- Biroul local Constanta, str. Zburatorului nr.4, Cam. 214, Mun. Constanta, jud.Constanta

 • pentru regiunea Bucuresti-Ilfov:

-  Centrul Regional de Antreprenoriat Social reg. Bucuresti-Ilfov: Str. Barierei nr. 13, sector 1, Bucuresti

Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana

vezi toate stirile

NOUTATI
Nu sunt noutati disponibile
ANUNTURI IMPORTANTE
Nu sunt anunturi disponibile
EVENIMENTE
Proiectul EU-RO COMP la final

citeste mai mult

Practica in Portugalia EU-RO COMP

citeste mai mult

DISCLAIMER
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, va invitam să vizitati www.fseromania.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro